1 דקות קריאה
שיפורים לאקדח

אנו פוגשים אין סוף שאלות על איך לשפר את האקדח שלי.
והתשובה בשתי מילים:
רוב השיפורים טובים לסוחר, מעט מאוד שיפורים באמת טובים לכם.


שיפורים! (לאקדח או ליורה?)
קצת קשה לכתוב על נושא כזה גדול ומורכב, ועדיין אנסה לעשות קצת סדר לפחות מהעיינים שלי.


אתחיל מהסוף להתחלה.


שיפורים בנשק נועדו לעזור ליורה להשתפר ולא לשפר את האקדח. וכשמצליחים להבין את זה, קל יותר להבין את כל העולם הזה שנקרא שיפורים.


אם יוצאים מנקודת הנחה שלא כולנו בנויים אותו דבר ולא כולנו יורים באותה צורה, ניתן להניח שלא כולנו זקוקים לאותם שיפורים על מנת למקסם את היכולות שלנו. 

האם אביזר מסויים בהגדרתו כשיפור יתאים לכולם?

חד משמעית התשובה היא לא! 

למשל, ובאמת שזאת דוגמא קטנה מאוד, עצר מחלק מוגדל באקדחי גלוק מוגדר כשיפור, כאביזר שלא תמיד האקדח מגיע איתו מהקופסא, אני אישית בגלל צורת האחיזה והירי שלי לא מסוגל לעבוד איתו, כנראה שאלף יורים אחרים כן ועוד מאה אחרים לא.

 הרכישה וההתקנה של החלק הזה חייבת להיות אינדיווידואלית ליורה עצמו ולא לאקדח! לא כל מה שמופיע תחת המילים מוגדל, משופר, טאקטי, באמת נכון לכולם. אם זה באמת עוזר לי כיורה, מעולה, ואם לא זה בהחלט מיותר. 

יש עוד אין ספור דוגמאות לכל מיני שיפורים כאלה ואחרים שנבחנים ונרכשים מעצם היותם מוגדרים ככאלה ולא מעצם היותם באמת משפרים את היורה. עצר מחלק / תופסי שחרור מחסנית / משפכים / מערכות הדק / קפיצים / מאריכי מחסניות וכן הלאה..זו רשימה שלא נגמרת והדרך הנכונה לבדוק את הצורך היא לבחון נחיצות אינדיווידואלית בלבד!


ועכשיו, לבעיות

כאקסיומה, ככל שנתעסק יותר במשהו שעובד טוב הסיכוי לכשלים מאכניים עולה. שאקדח יוצא מהמפעל הוא יוצא במצב מכני (אל כשל) תקין לחלוטין (למעט תקלות שבקרת האיכות לא זיהתה וזה די נדיר בימינו).


באקדחי fn hp הישנים והטובים מאוד לא היה הרבה מה לשפר, שניים עד שלושה שיפורים מידיו של נשק מקצוען (בדגש על מקצוען) היו משביעים את רצונם של רוב היורים. באקדחים המודרנים, סמיט, גלוק, זיג וכדומה מנעד השיפורים והתוספות כל כך רחב שחברות מסחריות שלמות הוקמו ומתבססות רק עליהם..חברות למוצרי After market.


מהי איכות המוצרים של אותן חברות? האם כולן באמת מוכרות מוצרים באיכות שהייתם רוצים בנשק שלכם? האם באמת יש לכם את הידע לבדוק את הנתון הזה? האם החלפה של חלק באקדח משפיע על תפקוד חלקים אחרים באקדח ויוצרת אפקט פרפר מכני כזה שאני בספק אם רובנו נדע לזהות?
האם מי שמתקין לכם את האביזר שהצלחתם בצורה כזאת או אחרת לרכוש , יודע מה הוא עושה, יודע את מלאכת ההרכבה על בוריה ? האם הוא מבין את ההשלכות של החלפת חלק על מכאניקת שאר החלקים שעובדים באקדח בצורה מטריציונית?

ולבסוף נשאלת שאלת מיליון הדולר ותשובת החצי שקל שבאה מיד אחריה.
האם מספיק אימונים ייתנו לי את אותו השיפור שהיה אמור לתת לי לכאורה אותו אביזר משופר?

אם כן, אני אישית לא מחליף מה שעובד טוב מהמפעל. אגיע לשיפור שלי דרך אימונים.

אם לא, אני מבין שבשביל להעלות את הרמה שלי בירי אני צריך להחליף x כזה או אחר. בחירת החברה שאותה אני רוצה לרכוש, האיפיון של החלק שאותו אני באמת צריך לרכוש זה נושא ארוך מאוד שנוגע בסקירת חברות ואביזרים. ואני לא נכנס לשם.

מה כן? גבירותיי ורבותיי שימו לב טוב טוב. 

לא כל מי שאומר שהוא מבין ויודע באמת מבין ויודע, תבחרו בצורה שכלתנית, מדויקת וזהירה מאוד את המקום שבו אתם מבצעים את שיפור האקדח. אני אומר את זה בצער אבל.. לצערי ראיתי גם סנדלרים שמתיימרים לעשות דברים שאין להם מושג וחצי מושג בהם.

כשזה נוגע לחיים שלכם ולתפקוד הנשק במצב קצה, אל תתפשרו על זהות מבצע העבודה בנשק.

לסיכום, אם אימונים פותרים את זה אז לא צריך לשפר את זה. 

אם כן משפרים את זה, עושים את זה במקום מסודר, כך שנדע בוודאות מוחלטת שמי שמפרק לי עכשיו את הקרביים של האקדח יודע מה הוא עושה ומבין שבסוף הוא שומר לי על החיים.


אפשר לעסוק בזה ולכתוב על זה עוד המון! מבחינת המשתמש הסביר שזה רובנו בערך, זה פחות או יותר מכיל מה שאנחנו צריכים לדעת.
אני מסייג את דברי ומחריג את היורים הספורטיביים מבינינו שכן עולם הספורט מציב צרכים אחרים לגמרי וכפועל יוצא גם פתרונות שונים בהתאמה.
בריאות ובטיחות 

שאול לייב.

מדריך ירי מוסמך.

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.